•Банер•
•Банер•
•Банер•
МОЛОКО – безпечне та якісне? •PDF• •Друк•
••Четвер•, 12 •квітня• 2018, 14:26•

Всі юридичні та фізичні особи сільських громад, які здають молоко, зобов’язанні заключити з молокопереробними підприємствами (суб’єктами господарювання) двохсторонні договори на продаж молока.

Закупівля молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних  господарствах населення, повинна здійснюватися лише на відповідно  обладнаному    пункті.

Приймати молоко повинен працівник, який володіє методами  обліку  та  визначення  якості молока.

На пункті закупівлі молока повинен бути журнал обліку фізичних та юридичних осіб які здають молоко.

Молоко,   яке  закуповують  від  господарств  населення, повинно бути отримане від здорових корів,  які  ідентифіковані  за допомогою  двох  вушних  бирок  єдиного загальнодержавного зразка, зареєстровані в установленому  порядку  та  з  благополучної  щодо інфекційних хвороб місцевості. (видається 1 раз на місяць). Підстава для видачі:

-   благополуччя території від гостро інфекційних захворювань тварин;

-   дослідження на субклінічну форму маститу (щомісячно);

- тварини обов’язково щеплені  проти сибірки,  досліджені на: туберкульоз,    лейкоз, бруцельоз;

Щодекадний контроль якості молока від кожного особи яка здає молоко:    органолептичні  показники,  чистота,   густина,  вміст жиру,  білок (записи веде працівник який приймає молоко).

При будь-якому  захворюванні корови  її  власник  повинен негайно  повідомити  спеціаліста  ветеринарної медицини,  який дає вказівки  з  утримання  хворої  тварини,  вживає  заходи  щодо  її лікування та визначає порядок використання молочної продукції.

Хвору корову  до  встановлення  діагнозу  необхідно  доїти  в окремий  посуд.  В  їжу  або  для  годівлі  тварин  таке молоко не використовується. Не допускається змішування молока від здорових і хворих  корів.  На  час лікування паспорт та ветеринарна картка на хвору тварину зберігається у спеціаліста ветеринарної -  медицини, який  повертає їх  власнику після повного видужання корови,  що є умовою для відновлення реалізації молока.

Не підлягає до  продажу  молоко  у  перший  та  останній тиждень лактації, при захворюванні корів маститом, а також молоко, що має відхилення за органолептичними  показниками  відповідно  до вимог   ДСТУ  3662-97  «Молоко  коров'яче  незбиране.  Вимоги  при закупівлі»

Власник  повинен  мати  на  КОЖНУ КОРОВУ паспорт великої рогатої худоби і ветеринарну картку до паспорта. Щодо питань оформлення ветеринарної картки та паспорта звертатися до Новоукраїнської районної державної лікарні ветеринарної медицини або до вашого дільничного лікаря ветеринарної медицини.

Власники корів повинні мати особисті  санітарні  книжки, куди регулярно заносяться результати медичних обстежень.

Тож одержання та продаж молока високої якості неможливо без дотримання ветеринарно-санітарного контролю. Пильнуйте власне здоров'я та здоров'я ваших тварин!

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
•Банер•

Різне

•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•

Соціальна реклама

•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•
•Банер•